Saturday, 10 April 2010

Hulu Selangor> Logo Baru Muktamar PAS


cadangan logo muktamar PAS kali ke 56

KOTA BHARU, 9 April: Para ahli termasuk penyokong PAS, berpeluang merebut wang tunai sebanyak RM3,000 sekiranya menjuarai pertandingan mencipta logo Muktamar Agung PAS Kali Ke-56.

Pengarah Muktamar tahun ini, Datuk Takiyuddin Hassan, berkata, bagi mendapatkan maklumat lanjut berhubung perkara itu, pihak urusetia akan mengiklankan dalam akbar Harakah keluaran terdekat ini.

“Pemenang akan menerima hadiah wang tunai sebanyak RM3,000. Oleh itu, kepada meraka yang berminat boleh mencipta logo berkenaan bermula dari sekarang,” katanya. -Harakahdaily

Boleh menang ker kalau masuk pertandingan cipta logo muktamar nie.Masa sekolah dulu pernah juga menang pertandingan mencipta logo. Mana tahu bakat dulu kat sekolah boleh digunapakai untuk masuk pertandingan nie. Penerangan tentang logo secara ringkas.

Sedikit keterangan mengenai logo:

a) Hijau melambangkan warna parti PAS yang asal.Hijau juga melambangkan darah yang mengalir dalam tubuh ahli-ahlinya. HULK.... berubah-rubah bila marah...

b) Bulat tu melambangkan PKR, DAP dan PAS berada dalam satu bulatan.. Kira pakatan laa. Bendera PAS pun bulat ditengah... Kenapa kita harus sokong parti yang kosong, kosong, kosong..(Buih-buih mutiara)

C)27 tu nomborla. Nombor 27. Kira nomborlaa. Tapi aku suka kalau 7 -2 = 5. Kira pukul 5 waktu yang sesuai untuk minum petang sambil makan KARIPAP..

RM 3000 tu....banyak tu...

Masalahnya cam mana nk ambil borang permohonan nie. Nak minta kat sapa erk? Kalau menang la logo muktamar nie... dah boleh gantung kat PRK Hulu Selangor.

No comments:

Post a Comment