Monday, 14 March 2011

DNA...Pergi Jahanan

Buatla demo kat jalan ker, demo setiap negeri ker apa benda pun, jangan harap nak serah DNA... Anwar tak akan serahkan DNA dia. Semua tu tidak penting bagi Anwar. Selagi boleh putar belit, boleh mengelak... baik elak sampai PRU13 atau mimpinya menjadi Perdana Menteri terbukti.

Wan Azizah dah tak tahu nk buat apa lagi, mahu jadi gila bila duk pikir pasal suami dia nie.. semua rahsia anwar semua ada pada tangan dia. Macam mana lagi nak simpan.. yang disimpan selama ini pun diketahui rakyat.. Yang kat luar sana pun dah tahu siapa suami dia sebenarnya.. kenalan yang dekat apa tah lagi.. Sampai bila boleh bertahan?

Adakah Anwar akan terlepas lagi kes Liwatnya. sampel DNA sahaja yang boleh mengesahkan siapakah 'Y'.. Kalau sample DNA tu Anwar yang punya..Adakah rakyat boleh menerima ataupun masih konspirasi kerajaan menjatuh dan mengaibkan keluarga Anwar. Macam mana nasib saiful yang kena sontot tu? Adakah rakyat tidak melihat akan keluaega saiful.. Rakyat lebih suka melihat keluarga Anwar... Kesian keluarega saiful.. Keadilan dipermainkan oleh mereka yang memahami selok belok perundangan. Bermacam2 helah sehingga sistem kehakiman pun dipermainkan.. adakah sebab Anwar Ibrahim... dia boleh sesuka hati mempermainkan mahkamah.

sekiranya rakyat biasa.. rasanya dah lama kes nie selesai dan mungkin orang tak tahu dan ambil tahupun...apakah nasib rakyat yang tidah memahami ssitem mahkamah.. Adakah mahkamah boleh melindungi mereka yang berkepentingan sahaja. Bagi kita yang rakyat biasa nie.. kena ikut peraturan mahkamah? Adakah mahkamah akan bertolak ansur kepada kes2 Liwat Anwar ataupun kes Beng Hock..

Mahkamah tak mampu nak dapatkan sampel dari seorang lelaki bernama Anwar.. Adakah kes liwat Anwar terlepas disebebkan mahkamah gagal dalam memberi keadilan kepada saiful? adakah anwar terlalu istimewa bagi mahkamah? adakah peguam Anwar lebih hebat dari Peguam negara?

No comments:

Post a Comment