Wednesday, 16 February 2011

Serambi Mekah Sarang Maksiat...ANGGOTA penguat kuasa membantu seorang wanita di percayai pelacur yang cedera dalam kejadian rumah pelacuran runtuh di Lorong Limau Manis, Kota Bharu se malam.

KOTA BHARU - Tingkat satu sebuah rumah pelacuran dua tingkat di Lorong Limau Manis di sini yang menjadi sarang maksiat sejak 20 tahun lalu runtuh dalam satu operasi cegah maksiat malam kelmarin.

Kejadian berlaku sebaik sahaja 27 anggota penguat kuasa dari pelbagai jabatan melakukan serbuan serentak ke atas rumah berkenaan sekali gus menyebabkan keadaan menjadi panik dan kecoh dengan jeritan.

Enam orang terdiri daripada seorang lelaki, tiga wanita dipercayai pelacur rakyat Malaysia berketurunan Siam dan dua kanak-kanak berada dalam rumah tersebut ketika serbuan dilakukan pada pukul 10.30 malam.

Komen:

Gila lama sarang maksiat kat kelantan, sudah beroperasi sejak 20 tahun... lama-lama..Tapi berkonsepkan tradisional rumah pelacuran tersebut telah membuatkan operasi pelacuran tersebut boleh bertahan begitu lama.. Bertahan sendiri ataupun telah mendapat green light daripada kerajaan negeri. Mungkin dengan syarat jangan gantung CAP TAPAK KAKI kat depan kedai atau reflexology bak kata org kelate.

Tapi punya siot jer penguatkuasa naik sampai 20 orang tu buat apa. Korang g melompat ker dalam rumah tu sampai nak roboh ruamah tu. Tapi cam mana bleh ada kanak2 kat situ.. Mungkin nak mengaburi pandangan masyarakat kot.. Pelacur pun dah pandai ikut cara kempen Pakatan.... Diaorg ikut Bnag Nuar.. pakar mengalih pandangan... pandai spin wooooo..

Tapi apapun banyak lagi tempat yang dijadikan sarang pelacuran di kelantan. Keruntuhan moral yang amat hebat... Kes cerai bersepah2, kes rogol anak banyak, tak usah citerlaaa. banyak sgt...

Sebelum tegur orang, cermin dulu diri sendiri.. selama ini duk canang negeri serambi mekah... tapi pelacuran dan masalah sosial bersepah2... wat malu org kelatam jer..

No comments:

Post a Comment