Friday, 23 October 2009

Bagan Pinang: PAS hilang pedoman

Apa lagi yang PAS tak puas hati di Bagan Pinang. Dah kalah buat laa cara kalah. Bagan Pinang dah tolak PAS. Bagan Pinang jijik tengok bendera Pakatan. PAS plak sibuk tak puas hati dengan kekalahannya. BN pun pernah tewas jugak.... tapi tak der la sampai naik bawa kes Suruhajaya Hak Asasi Manusia Malaysia (SUHAKAM). Tapi PAS nak bawa kes kekalahan teruk Menurut dakwaan Ketua Pemuda PAS, Nasharudin Hassan jika aduannya kepada SUHAKAM tidak mendatangkan sebarang hasil akan dipanjangkan ke peringkat antarabangsa. Punya hebat Ketua Pemuda PAS ini. Lepas ini boleh ganti Presiden PAS laa, dengan kesungguhan menerajui Parti. Hebat-hebat...... PAS memang cam tu... asik nak betul jer...Dah kalah tu buat laa cara kalah..


Terima hakikat yang orang melayu memang muntah bila tengok bendera PAS berkibar. Orang melayu sakit kepala, sakit perut, sakit sendi-sendi bila tengok bendera PKR berkibar... orang melayu pitam bila tengok bendera DAP berkibar. Terima jer laaa dengan hati yang terbuka serta senyum sampai ke telinga.

PAS pulak sibuk dengan undi POS kononnya ada berlaku penyelewengan dalam pengurusan undi Pos. Tentera pun meluat dengan PAS...ada hati nak dapatkan sokongan daripada tentera. itu pun ada gak seciput yang menyokong PAS. Kalau tak ada Undi POS pun menang jugak. Dah lah kalah beribu-ribu majoriti. PAS ingatkan bendera ada warna hijau sama dengan tentera malaysia boleh raih simpati dari Tentera. Kuat tul deman orang PAS nie...Tolonglah muhasabah diri. Contohila UMNO.. walaupun kalah di Manik Urai tak sampai 70 undi pun.... masih sunyum dah terima kekalah.


Tapi kalau PAS kalah kat kelantan... rasa-rasanya ada pemimpin PAS yang jadi gila.. kalah kat tempat sendiri...
Jangan berjalan gantung gambar orang yang dah mati...tapi tangan tu cam 1 Malayisa jer......
Jangan PAS kalah dibawah payung ulamak...Jangan jadi gila sudah...

1 comment:

  1. salam bro...bersedialah untuk menghadapi PRK Batu, acara patuk mematuk mesti terus dijalankan
    salam perjuangan bro

    ReplyDelete