Tuesday, 24 February 2009

CULAN-CULANNYA…

PILIHANRAYA SEKARANG PENUH DENGAN CABARAN,DUGAAN DAN KEJUTAN.UNDI JANGAN TAK UNDI. UNDI SMS TAK LAYAN BEB.

PELBAGAI CARA DIGUNAKAN OLEH MEREKA YANG REBAH CUBA BERPAUT MERAIH UNDI UNTUK BANGUN SEBAGAI JAWATAN YANG BERHORMAT. NAK BERCERAMAH…NAK BERKEMPEN…. KITA KEMPEN…NAK NAIK POSTER… BAYOR JER KAT BUDAK-BUDAK SURUHAN PARTI TU…. BERSEPAH-SEPAHLAA POSTER NAIK… NAK BERGADUH BERTUMBUK SEBAB RAMPOK KAWASAN STRATEGIK NAK NAIK POSTER KER BENDERA KE… BERPARANGLAAA….NAK BERARAK MENDUNG KELABU PUN…. BERARAKLAAA … BIOR BERHUJAN BERPANAS… JANJI MASUKKKK…PENAT PUN SEKOJAB JER… YANG PENTING MASUKK…

APAPUN YANG DIBUAT SEMUANYA KERANA PARTI.PARTI YANG BAKAL MENANG… NK BERPOLITIKLAA KATAKAN… AMIKLAAA… BUATLAAA.ADA JUGAK YANG DAH JADI TUKANG RAMAL… KITA BOLEH MENANG… SIAP ADA PERATUS, NISBAH,TERANG GEGAP.. HUJAN PANAS TU….APAPUN BERGANTUNG KEPADA RAKYAT YANG MEMBERI UNDI KEPADA SAPA YANG MEREKA MAHU.APA MAHU KITA… SAPA YANG KITA MAHU… JAWAPANNYA… KITA MAHU CALON KITA… APA PUN YANG MEREKA BUAT…. KITA TETAP MAHU CALON KITA. HIDUPPPPP CALONNNNN.

KALAU DAH BERKENAN PADA ORANG.. TAK BERCAKAP YA PUN…. TUNDUK TERSENYUM PUN… KITA DAH FAHAM TANDA SETUJU….KEBARANGKALIAN NAK MENANG PILIHANRAYA JUGA BERGANTUNG KEPADA CALON. RAKYAT BIJAK MEMILIH…TANDA PANGKAH PADA SEKEPING KERTAS DARI SETIAP ORANG YANG KELUAR MENGUNDI MELAYAKAN SESEORANG TU BERGELAR WAKIL KEPADA RAKYAT.

PAH TAKPOLAA DEH ….

No comments:

Post a Comment